Lite regn!

Morgonen började med att mor och dotter, den äldre versionen, gick en långpromenad så pappa Berglund fick prova på att vara själv med dotra sin. Det gick förstås lysande!!
Sen blev det korv och makaroner till lunch hemma på balkongen.
Tyvärr så har lillan det verkligen jobbigt med förkylningen och har mycket slem som gärna vill dra sig ner mot lungorna.
Blir det inte bättre innan torsdag så blir det läkarbesök igen. Helt plötsligt så har man blivit nojig föräldrer! Det trodde man aldrig.
Som överskriften lyder så blev det lite regn på em men det slutade rätt så kvickt och enligt väderkartan ska det bli regn i morgon men vi får väl se om så blir fallet.
Yvonne och Elisabeth har även hunnit shoppa loss lite hos afrikanerna på lillmarknaden som vi visade bilder på tidigare.
Idag blev det en till tavla till mormor Yvonne och två trummor till mamma Ninna som Nellie ska få när hon blir lite större.
Nu ska vi försöka orka oss igenom en film och sen godnatt!
Nu vankne lilltösen så då är vi helt plötsligt fyra som ska se film..........Mysigt!







Doktorn

I morse for vi till farbror doktorn med stumpan, Som tur var så var det inte något större fel på henne, jag trodde vi skulle få antibiotika för alla andra småttisar här verkar ha fått det, men det blev hostmedicin och nässpray som lillsessan tar med stort mod!Och det gör mamma och pappa så stolta!!
Annars har vi tagit det lugnt idag, tagit en glass på ett cafè i närheten.
Nu sitter vi och väntar på Mr delivery som ska komma med våran middag!!
I övrigt så är läget lugnt!

Bilder från helgen


Söndag Vecka 1

Tjenixen!

Ja då har första veckan gått och den kan man ju säga har varit helt underbar.
I natt har dock lilla Nellie hostat och snorat så pass att vi har bestämt oss för att gå till doktorn i morgon.Tydligen så vekar det ha gått nått virus bland flera barn så vi tar det säkra före det osäkra, men hennes allmäntillstånd och humör är i alla fall på topp som vanligt.
På grund av den lite oroliga natten så fick stumpan sova mesta delen av natten i mammas säng och det njöt både mor och dotter av kan jag säga!!
I dag har vi varit i kyrkan och det var riktigt häftigt, mycket musik, typ gospel och en pastor som drog skämt under hela predikan. Dessutom så fick vi oblat och vin! Det var långt ifrån en vanlig söndagsgudstjänst i Sverige.
Jag vet inte om jag glömde berätta att vi var och tog passfoto till Nellie igår, hon var så duktig och fotografen fick ta hur många bilder han ville för våran Nellie har tålamod så att det duger!
Nu ska vi snart avnjuta en middag på balkongen och sen är det väl godnatt eftersom vi inte brukar orka vara uppe så mycket längre än 9.
Som avslutning blir det väl någon bild på prinsessan!

Kram till er alla ni är så gulliga som bryr er!!

/Mamman och pappan





Kärlek!!



Första badet!




Lite pömsig!!


Lite pömsig!!


We`re back!!

Nu har vi internet igen, hoppas att det stannar resten av resan!
I dag har det varit resans varmaste dag och då kommer vi på att vi ska gå en långpromenad. Snacka om att det blev varmt!
Lillan har blivit lite förkyld men honn är en hårding så förutom lite hosta och en snorig liten näsa så är hon sitt egna glada jag.
Nu ligger hon och sussar middag i mormors storsäng och när hon vaknar blir det bad i badkaret med mamsen.
I dag på promenaden gick vi förbi ett litet samhälle med en hel del affärer och bla KFC som fick stå för dagens lunch.
Men där kan jag säga hade det inte sett nåt så konstigt som en vit kvinna med ett svart barn i famnen. Ett affärsbiträde kom fram och frågade vems barn jag gick omkring med!? -Mitt! svarade jag. Då trodde hon att jag ljög och när jag sa att vi hade adpoterat henne så undrade hon hur det kunde komma sig att vi valde ett svart barn och om jag "gillade" Nellie!?
Ni vet ju att jag har lite temprament men jag svarade bara lungt att vi älskade Nellie mest i hela världen och att vi själva har fått väljavilket land hon skulle komma från.
Egentligen så var hon trevlig men många är så rätt fram här och det är ju vi svenskar inte vana vid.
Nu hör jag att det nalkas rosèvin på balkongen så nu är det bäst att jag skyndar mig.
I morgon blir det söndagsmarknad en bit härifrån, det ska bli trevligt men jag hoppas att det inte blir så varmt.


Jag kommer att sätta in detta inlägg först och sen försöka få in bilder för just nu krånglar det!

Inget internet!!

Hej och forlat for att vi inte har uppdaterat pa lange. Vi har tyvarr haft problem med internet pa hotellet sa nu sitter jag(Ninna) och mamma pa ett internetcafe en bit harifran.
Hur som helst sa har vi varit i domstolen igar och gjort klart adoptionen sa nu ar hon varan ingen kan ta henne ifran oss.
En helt underbar kansla maste jag saga.
Vi skulle fira med skumpa i gar men blev for trotta sa vi ska ta det ikvall istallet.
Sa fort internet kommer igang pa varat hotell sa ska vi lagga in massa bilder, bla annat forsta badet med mamma. Sa hall ut kara lasare den som vantar pa nat gott.......
I forrgar blev det lite shopping och sa halsade vi pa hos vara svenska vanner som tyvarr har akt hem nu.
Daremot sa har vi ju som jag kanske sagt tidigare traffat ett norskt par som vi ska umgas sista vekan med. De aker till en badort nu i drygt en vecka. Det komiska ar att pappan i familjen har varit brorsans chef!!
Nellie mar bara bra men nu har hin borjat visa att hon garna ar med och bestammer ett och annat och jag antar att det ar en riktigt normal utveckling!!

Kram till er alla nu ar det  mindre an tva veckor innan vi kommer hem!!

bilder kommer vi lovar!!!

SydAfrikanskt telefonnummer

Tänkte bara ge er vårt sydafrikanska telefonnummer till er som känner att ni vill ha det. Vi har skaffat det för att kunna ringa en hel del viktiga samtal inom SA men även för att varje gång det ringer ngn från Sverige så blir det så dyrt för oss.

+27767592283

Första natten!

Första natten har varit så bra, den kunde helt enkelt  inte vara bättre!! Nellie vaknade bara en gång och då för att att äta en flarra mjölk. Sen somnade hon om och vaknade inte förrän klockan 7 i morse på strålande humör.
I dag har vi varit på ABBAs kontor och träffat social arbetaren och efter det åkte vi med en del andra adoptivföräldrar till en shop som sålde saker gjorda av fattiga afrikanske kvinnor, en del av dem har adopterat bort sina barn genom Abba och får sen hjälp att bli självständiga kvinnor!  Jag kan säga att jag har nu stöttat dessa kvinnor genom att handla deras handgjorda saker. Är det någon som är förvånad?? Shoppa har jag nämligen guldmedalj i!
I kväll ska vi träffa ett svenskt och ett norskt par på en restaurang som heter cafè 41. De har riktigt god mat där.
I morgon är en fri dag så då blir det att ta en långpromenad till första bästa shoppingcenter.
Man kan alltså sammanfatta första dygnet med Nellie som kanon bra.

Självklart nån bild som ni kan njuta av!!



Vår livs bästa stund har kommit!!!!

Vi kommer inte att skriva så mycket idag för vi vill bara vara med vår älskade dotter men några bilder ska ni självklart få!!
Btw så är hon världens snällaste, hon bara ler och släpper nån fjärt då och då, inte ens en antydan till missnöjdsamhet.
Dessutom en rikgtigt matfrisk liten donna, precis som mor och far!!
Vi är så lyckliga och slutkörda efter detta otroliga möte!
Nu vill vi bara ta första flyget hem och bröja vårat liv som en famlij på fyra!!!!
Hennes egna barnskötare var supergullig så allt kändes så fint och bra.

Tack alla ni som läser och sänder fina inlägg till oss det värmer otrligt mycket och vi är övertygade om at ni alla också kommer att bli kära i lilla Nellie!!


pilansberg-safari!

Hej kära vänner!

Nu har vi varit på safari på ett ställe som heter Pilansberg.
Pilansberg är ett väldigt vackert ställe och våran bungalow ser ut som en lyxigare variant av en fjällstuga så med andra ord känner vi oss som hemma!!
Här finns det en stor pool, lekpark, affär och en restaurang med trevligt folk pch god mat.
Vi satt ute i solen två timmar på em och nog lyckades vi bränna våra bleka kroppar men inte så att det gör ont som tur är, bara några rynkor extra i framtiden.
Jag måste säga att jag var lite skeptiskt till en början om jag verligen ville betala för en safari när det enda vi är här för är att hämta våran dotter-men till alla er som kommer hamna i våran sits vill jag bara rekomendera er till att åka på detta , det är helt klart vårt både tid och pengar.
Vi åkte på tvår turer runt nationalparken, en kl 17 på lördag och en 5.30 på morgonen på söndag.
Så otroligt vacker landskap!! Dessutom fick vi se elefanter (dock på långt håll) massa sebror,vildsvin, antiloper,giraffer,ugglor,cameleoter,noshörningar, gnus, flodhästar,vackra fåglar plus att vi båda gångerna hade turen att få komma tre vilda lejon så nära som en meter från jeepen. Vi fick några riktigt bra bilder därifrån som jag ska försöka lägga upp här nere.
Detta gör vi mer än gärna om!!

Klockan tolv blev vi upplockade av Martie, kvinna som ordnat med hela turen och fick komma till vårt hotell som vi ska tillbringa resten av resan på. Här är det kanonfint med två stora sovrum så mormor kan få lite privacy, dessutom ett stort kök, ett badrum, en toalett och ett vardagsrum.
När vi gick och åt idag så träffade vi våra norska vänner som också är här nere av samma anledning som oss. Mycket trevliga människor och sååååå söt liten son som blev ännu sötare när han pratade norska! Ja vi vet att det är sjävklart då han har norska föräldrar men det är ändå extra sött språk.
Ni vet alla vad som väntar oss i orgon så nu ska vi krypa ner tillsammans alla tre i soffan för att avsluta kvällen med en film.
Förresten så har mormor Yvonne en hälsning till lilla Blenda- Lejonen hälsar tillbaka!!!
Jag och Ante vill hälsa till dig Cajsa att vi saknar och älskar dig och nästa utlandsresa ska du med på!!

Kramar från två mycket nervösa blivande föräldrar!!




 

Ok en liten bild då, våran första syn av Sydafrika!!!


Framme!!!!

Ja ha då var vi framme då! Vi blev upplockade på flygplatsen av en trevlig kille som heter Denzel, som skådisen. När vi hade åkt en bit så frågade han om han hade uppfattat våra förnamn rätt för på pappret hade han bara Berglund. Han spikade alla våra namn och frågade om vi kom ihåg hans...nääää! Han hade tre namn att komma ihåg, vi var tre som¨tillsammans skulle försöka komma ihåg ETT!! Då förstår ni kanske vilken gröt det är i vårt huvud.
Vi har varit och ätit lunch på en sportsbar, helt otroligt god mat! Tydligen så är vädret helt galet här för det har regnat flera dagar till och från och det brukar vara en torrpriod för SA.
I morgon åker vi på safari i Pilansberg och har fått veta att vi mest troligt kommer få se fyra av de "Big Five".
Dessutom så har vi idag fått mer utförlig information om vad som kommer att hända bla på måndag då vi får Nellie.

Nu sitter vi och diskuterar om vilken sorts mat vi ska beställ från mrDelivery eftersom man helst inte ska gå ut och äta på kvällarna på grund av osäkerheten.

Det kommer ingen bild idag för vem vill se tre bleka förvirrade turister?

På återseende!!/Andreas och Elisabeth och mormor

Arlanda!

Nä vi är inte på Arlanda redan, även om jag ibland känner att jag vill åka dit och vänta så att man inte missar planet.
Däremot så tänkte jag säga till alla våra nära och kära som är bosatta i Stockholm att ni får mer än gärna komma och möta upp oss på Arlanda när vi kommer hem om ni har tid och lust!
Vi kommer fram strax efter 9 på morgonen den 10 april om inte det blir ngn försening och sen så går inte planet hem till norrland förrän 14.15 på em. Det innebär att vi kommer att infinna på Arlanda i nästan 6 timmar och då vore det så roligt om nån ville komma och kramas lite!!
Det är ju på långfredagen som vi kommer hem så jag antar att de flesta är lediga men sen kan det ju också hända att folk är fullt upptagna med att fira påsk någonstans.

Nåja vi ser väl vem som är våra riktiga vänner, vilka som bryr sig..................
Skoja bara!!  Vi vet att ni alla glädjer er med oss oavsett om ni kommer eller ej!


/N

.....

Jag kom på att jag skulle säga en till sak.
Jag antar att ni är många som väntar på att jag ska sätta en bild på lilla Nellie och det förstår jag för hon är en dröm i brunt och underbara stora ögon, mammi och pappi har redan smält till två pölar....
Tyvärr så får vi inte lägga ut nån bild på henne riktigt än. Det känns inte rätt heller eftersom vi lagligt sett inte är hennes föräldrar ännu. Men sen ska ni få så många bilder att eran hårddisk kommer att sprängas om ni sparar alla!!!


Tjing

....en liten ändring!!

...jag ser att jag har skrivit fel klockslag på när samtalet kom!! Jag vet att ni nu är många som kommer att bli förvirrade så jag ber om ursäkt för mitt tidigare slarv. B från Adoptionscentrum ringde 12.51 inte 11.51 som jag skrev i ett tidigare inlägg. Detta vårdslösa beteende ska ej inträffa igen.
Så nu kan ni anteckna detta så att det inte blir nåt missförstånd!

Ha en trevlig helg kära vänner för det vet jag att jag ska ha! Förrutom packning och fixning så ska vi på middag hos pappa och Mona på lördag. Hör och häpna jag har efter lite övertalning fått med mig familjens teenager, dock fick jag ta fram lite hundögon och snyftade om att vi inte kommer att träffas på tre veckor!! Det funkar på min mamma, på min man och tydligen också på min fjortis! böla och se sorgsna ut- då får ni som ni vill!! Hehe!!

Kram

Förvirrad och morronpigg!!

Wow det snurrar fortafarande i huvudet på mig!! Det är hur mycket som helst att fixa och ändå tar jag mig tid att blogga lite.
Jag måste erkänna att jag blev extra peppad till det när jag fick så många fina komentarer....att det är någon mer än mamma och Tony som läser bloggen det kunde man inte tro.Tack alla som läser och extra tack för alla grattis- och lycka till inlägg jag har fått.

Morronpigg! JAG är helt plötsligt morronpigg, fattar inte hur det gick till men mina mammafasoner har redan börjat. Vaknar tidigt, ligger inte många timmar framför tv:n och det konstigaste av allt så går jag runt och plockar och städar??? Ni som har varit hem hos mig vet ju att det är typ det sista jag brukar göra!

Om nu inte vi mitt i allt glömmer kamerasladden till datorn så ska jag försöka vara duktig och lägga in många bilder från drömresan till Nellie!!

Nu ska jag mysa lite med mina bonusbarn framför en film.


Så här suddigt och flummigt är mitt liv just nu! Ta en titt på bilden så förstår ni på ett ungefär! Märk väl det lyckliga leendet!!

Tjenixen på er!!

Ni har kommit till mammans och pappans blogg!!

Fredagen den 6 mars blev våran absolut lyckliaste dag!! Jag fick ett samtal exakt 11.51 och det samtalet kommer jag inte ihåg mycket av kan jag säga. Jag har kännt mig lätt berusad i flera dagar och ni som träffar/träffat mig får ursäkta ocm jag verkar lite disträ. Men ni vet ju hur länge vi har väntat.
Konstigt men de sju åren som vi har kämpat och haft det tungt känns som bortblåsta. Vadå länge? Det gick ju snabbt!!
Hur som helst så åker vi nästa torsdag så det blir en del fixande och stressande för paret Berglund. Som tur är ska mamsen med ovh det känns otroligt tryggt och skönt.
Vi kommer nog att använda den här bloggen som en slags resedagbok så att ni alla kan följa vår spännade resa .


Pussis and hugs!!! 


RSS 2.0