PF!!!

Då har första  PF(pappafritt)dagen kommit, än så länge går det jättebra och jag hinner med mer än jag trodde faktiskt.
Jag sitter och väntar på Monica som ska komma hit, besöket är förstås i första hand för att träffa mig, inte Nellie! Eller?

I dag har det slagit mig att jag har skapat ett behov som jag inte trodde skulle dyka upp i min hjärna, nämligen; behovet av att jämföra med andra småbarnsmammor hur barn sover, äter , skiter, gillar att bada, hur mycket dom väger osv
När jag har suttit som barnlös och lyssnat på sånt här snack tidigare så har jag tänkt; Vem sjutton bryr sig!? Och bara för att de båda råkar vara lika gamla så behöver de inte gilla samma saker eller vara exakt lika stora. Jag är trettio år och jag drar varken samma storlek eller skiter likadana korvar som mina vänner som är 30 år. Framförallt så brukar jag inte ha för vana att jämföra detta med andra.
Men kolla nu är jag likadan, jag vill bara söka upp mammor som har barn i Nellies ålder och börja jämföra!! Varför? Alla barn är ju olika man kan inte följa en mall som gäller för varenda unge. Jag vill veta om det är normalt att sova upp till 4,5 timmar mitt på dagen om man är som Nellie gammal eller om jag ger henne för mycket mat så hon kommer att få kämpa med ett matberoende i vuxen ålder för att jag lät henne äta så mycket hon ville när hon var liten.
Dessutom är jag lite sugen att gå med i nån mammagrupp och då tar väl denna diskussion ännu mera fart kan jag tänka mig...nåja jag har fått käka upp så många saker som jag tidigare sagt och tyckt så det är väl bara att inse att man förändras hela tiden.

Nä nu ska jag gå och förbereda maten och börja planera inför valborg. Ha de gott !


Regnet det bara öser ner!!

I dag var det inte nåt gå-ut-och-gå-väder så beach 2009 kroppen får börja byggas en annan dag.
I stället har jag tagit fram våran ärvda hoppgunga som storkusinerna använt tidigare. Nellie älskade att vara i den, dock så vill inte benen riktigt samma sak som henne men det går bättre och bättre ju längre hon sitter.
Jag ska fota henne nästa gång så får ni se på hoppitossan.
Nu ska vi iväg och prova ut dopklänning till lilltösen som inte kommer att vara så jätteliten när dopet äger rum!

Ajöken!!

Första fjällenresan för Babyn!

Ja ni, det blir mycket; första grejer för Nellie och onsdag till söndag denna vecka var det alltså dags för hennes första resa till fjällvärlden med allt vad det innebär. Vi har varit med mormor och Tony och Marcus, Madde, Marie, Robban, Felice och Theo.
Det har varit skoteråkning och pimpling som har stått på programmet, tyvärr så har ju skoterföret hunnit bli riktigt dåligt men fisket gick desto bättre och vi fick flera fina sikar som vi ska ta till stugan och röka nu till varlborgs.
Nellie älskade att åka skoter, eller snarare pulka. Hon somnade i stort sett direkt och alla dagar utom lördag sov hon sig igenom hela dagarna ute på isen så man kan säga att det mesta hon har sett är insidan av skoterpulkan och stugan som vi bodde i.
Men jag måste få skryta med vilken underbar unge vi har fått, hon är så nöjd hela tiden och det har jag ju förstått är ingen självklarhet med småbarn. Hon tål det mesta, sover riktigt bra både på dagarna och på natten så nu hoppas vi bara att det håller i sig.
En annan grej som känns så underbart är att hon visar tydligt att hon känner igen mamma och pappa och att det ibland bara är vi två som duger, då värmer det i hjärtat.
På tisdag börjar verkligheten för då ska pappa Ante tillbaka till jobbet och det är meningen att Nellie ska klara sig med bara mamma hemma! Det kommer gå jättebra och jag ska försöka att hinna med att blogga medan hon sover.
Sen har vi tänkt börja med veckomatsedel för att eventuellt dra ner matkostanderna en aning nu när månadsinkomsten drastiskt har sjunkit, vi får väl se hur länge vi kommer att kunna följa den, vi är liksom rätt så spontana i den här familjen och blir vi sugen på nåt så handlar vi det utan att bry oss om att vi har ingredienser till ngt annat hemma.
På torsdag är det valborgs och det kommer vi att fira i Gråträsk med våra andra stugsambos.

Avslutningsvis så kommer här lite bilder från helgen som gått:


SKOTERBRUDEN!!





Det här är iofs inte från i helgen men kolla in Jakobs kebebrulle från en pizzeria i Arvidsjaur!!


Tjingeling

En vecka på hemmaplan!

Inläggen kommer inte lika tätt nu när man är hemma. Man kan säga att vi har gode fullt upp med att bara njuta av stunden.
I dag har vi varit hemma en vecka men det känns som ett par månader.
Vi har hunnit med ett besök hos farbror doktorn och Nellie fick flytande bricanyl och hade lite hög sänka men lika glad är hon för det!!
Hon gillar verkligen den norrländska friska luften så under dagen sover hon i tre-fyra timmar i sträck och det får vi sota för på kvällen för då vill bruden vara vaken med mamsi och papsi gärna till 23 och då har mamma velat sova för länge sen.
 I går var vi på stan och då fick vi känna av att faktiskt har varit 200 besökare per dag för det var många som kände igen Nellie och kom fram och ville ta en titt på skönheten i vagnen.
I kväll bär det av till Pitsund för att fira lillsimon och äta grillat.


I Tällis hos kusinJulias famn!



Träffar John Blund tillsammans med storasyster


 
Hoppas att ni alla har haft en bra påsk, vi har i alla fall haft den bästa påsken någonsin.

Lev och må!

/Lyckliga Familjen

Hemma!

Dra mig så skönt det  är att vara hemma!! Vi har hunnit träffa bådas familjer och några vänner och det var underbart.
Nellie charmar alla hon träffar.
I morgon ska vi åka till farmor och farfar för att låna deras badkar, vi har ju inte hunnit bygga vårt nya badrum med badkar och badbalja ska inhandlas på tisdag.
Just nu får lillan mat av sin stolta storasyster som dessutom har hunnit byta sin första bajsblöja.
Glad påsk på alla er också och Ante tackar för alla grattis.
Åh sen så måste vi säga att det var så roligt att bli uppmötta på Arlanda, först av kusinerna med sambos och barn och av moster Katie som fick Nellie att slumra in i hennes trygga knä.. Vi längtar till att få träffa er alla igen!! Det var så mysigt och kändes som om vi var ensamma fast ett fullt Skycity var omkring oss!! Love U!!
Sen komm Nisse och Sofie med presenter och joinade oss på Max som Ante tjatat om i tre veckor. Till hans stora fasa så hade de inte skrovmål på Max på Arlanda!!!
På Kallax var det nästa stora kramkalas och bejublande bemötande. Tänk om det alltid var sånt ståhej när man kom hem från nån resa vad roligt vi skulle tycka det var!
Parik och Pia och supersöta Devika stod med kameran i högsta hugg för att föreviga när Nellie kom på norrländsk mark för första gången. Av dom fick vi skumpa och present. Tack!
Hemma i huset väntade presenter och blommor plus en stor påskbuffè som fick avnjutas med morfar, Mona och morbröder med flickvänner.
Tusen tack till er som varit hit med blommor och presenter, fyllt frysen med fika och mat samt städat och tvättat!! Vi är så tacksamma och det är verkligen uppskattat.
Som ni märker så har vi haft full rulle sen i fredags men det tycker vi om och Nellie skrattar och strålar så hon verkar också gilla vår fart i livet.
Till er andra som vi inte har hunnit träffa kom nu hit och hjälp oss fika upp det vi har fått i frysen....och okej då ta en liten titt på underbarnet om ni vill.
Nu ska jag gå ner och mysa i soffan med min familj. UNDERBART!!  *LYCKLIG*

/N

Nu åker vi hem!!

Nu sitter vi här i soffan alla tre och har svårt att förstå att vi ska få ta hem den här fina lilla skatten!!
Dock så har hon tjutit som en brandvarnare två gånger i natt och vem vet varför? Inte då vi? Så nu tycker vi lite synd om våra medpassagerare i natt om hon får samma spratt då.
Jag vet inte om 4-månaders bebisar kan drömma för då kan det ju hända att hon hade en mardröm.

I går var vi och shoppade på Menlyn men Nellie tyckte det var dötrist (pappa också för den delen) så det blev inte många timmars shopping och jag inser idag att jag glömde en hel del som bla typiskt Sydafrikansk musik, hårmedel till afrohår som är betydligt dyrare och svårare att få tag på i lilla Piteå. Eller vad säger du Karin kan du fråga Lasse om ni kan ta in det på lill-ica?
Vi var Även igår hos Gro och Axel och hade som vanligt mycket trevligt, så trevligt att vi helst hade stannat ännu längre men då vi har fått stränga order om att inte vistas ute i mörkret så var det bara att bege sig hem. Vi trotsade iof lite för klockan var nästan 9 och mörkret hade kommit för länge sen. Men se här är vi, helskinnade och säkra!!

Det som gäller för dagen är en tidig lunch på nån av våra favoritrestauranger och sen kommer en tjej från ABBA för ett sista samtal och vi kommer bla få tillbaka vår livsbok plus en massa papper. Livsboken tog så lång tid att göra så jag tror att nästa gång använder vi samma och bara klistar dit lite bilder på Nellie och Cajsa.
Sen bär det av till ambassaden och hoppas att Nellie får sitt svenska pass- men hallå vem skulle kunna neka henne!?

Så då syns vi snart där hemma!!  Vi längtar!

/Nellie and mommy och daddy



Hej då Sydafrika!! Vi ses!!



 

givande dag!!

Detta har varit en givande dag. Vi har fått vara på barnhemmet och filmat väldigt mycket. Nellie verkar ha haft det mycket bra.
Mycket personal och nyaste utrustning på allting. Vi känner oss mycket nöjda med dagen och över att Vår lilla flicka har haft det så bra.
Patrik och Pia- Självklart får ni komma till Kallax!! Det vore bara trevligt!

I kväll har vi varit hos norrmännen, mycket trevligt har det vart!


Kort inlägg blev det idag!

Gonatt!

In the livingroom!

Nu sover både den stora killen och den lilla tjejen...det är bara den stora tjejen som orkar hålla ögonen öppna.
Jag tror minsann att Ante börjar känna av "vara-vaken-på-natten-livet". Men jag ska säga er att han gör ett kanonjobb, oavsett vilken tid på dygnet man väcker honom så är han redo att sadla papparollen och allt som ingår i den.
Jag gick som planerat till frissan i morse, och vilken tid det tog!! Två timmar satt jag i frisörstolen innan håret fått sig en ljusare nyans. "We don`t want it to be Yellow, you know!? Better to wait extra long!" Sa frissan som ursprungligen var från Portugal och hann med två kunder medan jag satt och hoppades på att håret inte skulle falla av pga för lång verknigstid.
Men tanta hade rätt, det blev bra och än sitter håret kvar på hjässan."You tell your swedish friends that it`s like miracle in South Africa, you got long nails, blonde hair and a baby"!! Really good country!?" Humor hade hon också om så något underlig sådan!?
Nu ska jag nog gå och kolla om jag får ihop till lite rester till middag sen blir det till att bada med lillan. I morgon ska vi nämligen till barnhemmet och då vill vi ju visa att lillstumpan blir ordentligt omskött av sin mamma och pappa.


Ha en trevlig kväll alla!

Puss puss




Nedräkning!

Ja men då glömde man visst att skriva även söndag!! Verkar som om jag har satt det i system!?
Hur som helst så tog vi en lugn start i går och gick sen till Hatfield igen för att framkalla lite kort som vi ska ge bort här nere.
Vi köpte en resväska till Nellie på marknade där men när vi kom hem såg vi att den var trasig!  Nåja den går att använda ändå och vi betalade bara en hundring för den så jag antar att det stämmer att man får vad man betalar för.
Efter en sen lunch på sportbaren blev det lite kortspel på balkongen och avslutningsvis en film i dubbelsängen.

Nu vill man bara komma hem till alla som längtar efter att se underverket- Hon är så underbart söt och snäll! Jag säger som jag sa till Ante- Vi hade inte kunnat göra det bättre själv!! If you know what I mean!! Hihihi!!
Nellie har precis vaknat och sitter hos sin pappa och intar dagens frukost.
I dag ska vi som sagt var umgås med Gro och Axel men jag (Ninna) ska försöka hinna med ett till besök hos frissan idag för lite slingor, man måste bara passa på här då det är så billigt.

Mamma är så rolig!!


Mår gott !


Afrikas prinsessa!!!


Lördag!

Vi glömde skriva igår så därför blir det ett kort inlägg om gårdagen nu.
Dagen började som vanligt med en frukost på vår soliga balkong sen gick vi till Hatfield, ett köpcentrum som
ligger en bit härifrån.
Vi kan stolt meddela att det blev 11000 steg igår så vi känner oss nöjda.
Lunchen blev på ett steakhouse som heter Spur, de har riktigt goda kötträtter och till middag gjorde vi tacogratäng hemma.
Som ni förstår så går mycket ut på vad vi ska äta och dricka, som det nästan alltid gör när man är utomlands, så det är nog bra för hälsan att vi går några extra steg.
Då går vi vidare till bloggens huvudperson, Nellie Berglund, hon verkar nöjd med tillvaron, äter, sover, bajsar och skrattar!
Sista pencillinen kommer hon få nu på morgonen sen är det över.
Hon har som vanligt sovit bra inatt och nu strax före 8 kom hon över till storsängen och konverserade med sin mor och far.
Jag (ninna) är lite stolt över att hon faktiskt har sovit hela natten i sin egen säng för annars har jag tagit över hon på natten om hon visat minsta missnöje. Sånt är ju mysigt nu men jag måste erkänna att det är lite trångt och hon ska ju inte bli nå mindre.
I kväll kommer Gro, Axel och barnen tillbaka från "solsemestern"  så i morgon får man äntligen bli lite social igen. Ante kan dock ibland se ut som en frågetecken när han sitter och nickar åt dom när de berättar nåt, det är det där norska språket som ställer till det!!
Hur som helst så ska det bli trevligt att de kommer tillbaka.
Veckan består också av ett ambassadbesök för att få Nellies pass, som för övrigt kostar över 1000 spän och då är det ändå bara giltigt i ett par månader.
En annan sak vi ska göra som vi verkligen ser fram emot är att vi ska få besöka barnhemmet som stumpan varit på, det känns oerhört viktigt.
Som vi nog har skrivit tidigare så är man rekomenderade att stanna inomhus när det har blivit mörkt ute. Detta trodde vi skulle blir riktigt jobbigt och långtråkigt men det har det faktiskt inte vart. Utan vi har myst på med Nellie till hon har somnat och sen har vi pratat, spelat kort och sett lite filmer. Dessutom så har det ju blivit väldans tidiga kvällar för oss, småbarnsföräldrar som man är. Nån kväll har vi faktiskt varit ute fast det har hunnit bli mörkt, då vi har vart på nån restaurang. Busigt va!?
Hoppas att ni får en bra söndag för det ska vi ha!








....

....vi glömde att vi skulle passa på att tacka alla er som planerat att komma på Arlanda på fredag när vi landat! Vi vet ju inte med säkerhet att det kommer att vara en enda men vi hoppas......
Sen när vi kommer hem så kanske vi glömmer bort att säga till er att vi verkligen uppskattade att ni tog er tid att möta upp oss fast ni mest troligt inte hade vägarna förbi.
Ps. Ni som kommer kom gärna ihåg att sjunga en liten truddelutt till Ante som fyller 30 år den dagen!

....och då var vi bara tre!

Ja nu har mormor tagit sig iväg, men naturligtvis inte utan tjorv. Hon kommer fram på Arlanda för sent för att hinna med planet till Luleå så underbara moster Katie får lov att komma och hämta henne i morgon så att hon får sova en natt med sin kära syster.
Så summan av kardemumman blev att morsan som skulla ha varit hemma på hjärtudden vid det här laget kommer inte att vara hemma förrän på söndag nån gång.
Vi, Ante, Nellie och Ninna vill bara passa på att tacka mamma/svärmor/mormor för att du ville/kunde dela detta med oss du har varit ett otroligt stort stöd och ett mycket gott sällskap. Vidare så vet vi mycket väl att det är många som skulle ha velat vara det där stödet och delat den här resan med oss.
Vi känner även en en stor tacksamhet till er för ni ska veta att vi känner oss älskade och grymt lyckliga som har så många omkring oss som bryr sig och längtar efter att få träffa vår underbara dotter.
I dag har vi passat på att klippa oss och skaffat fejknaglar(ja, Ante nöjde sig med klippningen som tur är). Vi har även inhandlat en örontermometer som kostar halva priset här jämfört med hemma och så har vi köpt clear eyes som tydligen ska göra ögonvitorna extra vita!!
I morgon blir det en långpromenad för jag har sagt till Ante att om han ska få ta sig en bira så måste han först ha gått 10000 steg. Det blir en hel del muttrande och suckande, tydligen så får han skavsår på "bålla" av långa promenader när det är så här varmt!? Kan detta vara en undanflykt eller talar han sanning??
Nu ska vi lägga oss och se en film om vi nu kan ta ögonen från våran lilla african princess!?
Slutligen vill vi önska dig lycka till Cajsa, du är våran sportidol gumman!
Tack Karin för att du tagit hand om tvätten, bakat och lagat mat!
Tack Tore för att du har matat/kelat med Sigge och Singha!
Även en stor kram till världens bästa grannar som har tagit sig tid att gå över och sett till så att våra små lurviga älsklingar mår gott!
Jenny och Roger med familj- vi längtar efter er massor, vad vore livet utan bästa vänner?Tack för allt ni gör! Tack också till er Linnèa och Mattias för att ni ställer upp när det behövs-KRAM!!
Faster Erica farbror Clas och storkusinerna Emma och Julia- Tänk vad vi har längtat tillsammans efter detta! Nu längtar lilla Nellie efter att få träffa er !
Pappa/Morfar Bosse och Mona, morbror Philip och morbror Simon ! Det ska bli så underbart att få möta era leenden på Kallax på fredag, vi längtar och vi vet att ni längtar! Åh vad mysigt och gott det ska bli med påskmiddag i Lillpite, synd att stumpan är för liten för att få smaka! Men ni kan väl bjuda henne på lite pussar för det tycker hon är smaskens!
Morbror Marcus och Madde! Tack för att ni håller ställningarna på stugan. Vi hoppas vi hinner visa Nellie en lake innan isen släpper för i år!
Cajsa- Du kommer bli världens bästa storasyster och att vara borta från dig får oss att inse ännu mera att du tillhör vår familj till hundratio procent och vi längtar enormt mycket efter våran söta fjortis!
Vi vet att detta blev ett långt inlägg men vi satt här och kände oss så enormt tacksamma och lyckliga som  har så många goda vänner som bryr sig om oss och egentligen skulle vi vilja skriv ett personligt tack till er alla som läser men då får vi ju sitta här till imorrn!! Hur som helst så skickar vi tusen kramar till alla er andra också, era ord  värmer och stärker oss så mycket och det bevisar för oss att även Nellie kommer att bli älskad och accepterad av alla våra nära och kära.

Big big love!!!

A , N & N


Här kan ni skymta de nya naglarna på mammi!









Oj oj oj....

Klockan 15.30 idag vinkade vi av mormor Yvonne då hon skulle flyga hem till sin Tony och kalla Pite....men vad tror ni händer....!??
Jo när hon kommer fram till flygplatsen, som är i Johannesburg och nästan 1,5 timmar härifrån,så upptäcker hon att det är en man på bilden i passet!!! Nämligen Mr Andreas Berglund! Mamma har tagit fel pass och trafiken är fruktansvärd så resultatet blir att hon inte hinner med sitt plan hem!
Nu är hon på väg tillbaka hit til oss för att förhoppningsvis åka i morgon istället.
Den stackars tjej som körde mamma fick  köra hela vägen tillbaka till oss för att hämta det rätta passet, när hon kom hit var vi ju då tvugna att meddela att hon kört hela vägen i onödan för att mamma just fått beskedet om att hon inte skulle hinna med planet idag!! Suck!
Mamma villa inte lämna oss idag och jag ville inte att hon skulle åka så det blev lite ödets ironi ev det hela, men självklart så ville vi ju inte att det här skulle hända för det.
Jag skyller det hela misstaget med att mamma nyss har blivit mormor och inte till vem som helst utan till världens underbaraste lilla unge, så vem skulle inte bli lite vimsig av det!?
I övrigt kan jag meddela att lillan mår betydligt bättre idag och natten har varit lika underbar som de första vi hade med henne. Som vanligt så har hon bjudt på en massa leenden hela dagen men även sovit en hel del antagligen för att ta igen den sömn hon missat när hon var sjuk!
Ps Nu längtar vi hem!!Ds



Sista dagen med mormor!




En mycket vanlig syn här nere, just det här är under dagens frukost på vår balkong. På den har vi ätit alla frukostar och en hel del middagar !
Idag har vi än en gång varit till doktron för Nellie har hostat tills hon spytt flera gånger.Hon fick inhalera nån typ av luftrörsvidgande, sen fick hon även antibiotika så nu ska hon väl ändå bli frisk.
Det är inte nåt roligt att mamma Yvonne ska åka hem i morgon för hon har varit ett stort stöd för oss alla tre här nere, men nu är det bara att acceptera situationen och hoppas att sista veckan går fort så att vi får komma hem till alla nära och kära.
Det ska också bli kul att Gro och Axel kommer tillbaka på söndag.
Angående fikat Jenny så litar jag på att du kommer på nåt gott, du har ju lyckats gå om mig med stormsteg, när det gäller erfarenhet av bakning, jag kommer ihåg när jag fick lära dig göra bullar....men den tiden är förbi.
I morgon är det bara en vecka innan vi är på vår väg hem, det har gått fort måste jag säga.



Ha en trevlig kväll, en sån här lurifaxdag!!

/N och A


RSS 2.0