Jag avslutar kvällen med ett kärt minne!



De här tjejerna är en av anledningen att vi valde att adoptera från Sydafrika!


Att bli sminkad och sen dansa och uppträda var det bästa som fanns!!


I miss you!!!

I svampskogen

Här hemma rullar det på Nellie kan nästan hålla flaskan helt själv nu, ibland tappar hon fokus och då får man komma med en hjälpande hand. Även på andra ställen gör hon framsteg och idag verkade hon faktiskt njuta av smakportionen så i morgon är det jag som köper något smarrigt för en 6 månaders så får vi se hur det går.

Mamman i huset har varit med Jenny och plockat murkler, hujedamej så rädd jag blev när jag höll på sätta handen på en huggorm!! Vi hade just pratat om att det säkerligen fanns både ormar och jordgetingar där vi gick .
Tyvärr så hittade vi inte så mycket men de få stackare som kom i korgen var rejäla. Nu ska jag försöka lirka ur svärfar var hans superställen är!

Jag märker att jag har blivit sämre på att ta kort nu än tidigare. Förrut så tog man ju kort på exakt allt ungen gjorde och nu glömmer jag tom kameran när hon är på sitt första barnkalas! Skärpning på den fronten fru Berglund!

I morgon ska jag mest troligt gå på familjens hus i stan och träffa en mammagrupp men jag måste erkänna att det känns lite pinsamt iom att man i vanliga fall blir med i en grupp som bvc har satt ihop men jag ja väljer ut vilken grupp jag vill vara med i och sen våldgästar jag den. Är det nån som är förvånad??

Nu är det godnatt för hela familjen, Ante och jag gäspar just nu i kapp.

Natti natti

Härliga helg!

Vilken underbar helg vi har haft det!
Det började med några vinglas på Nodo på fredagseftermiddagen tillsammans med vänninor i nåt slags afterwork-tema. Varför gör man sånt så sällan? Det är ju som lagom "utgång" när man heter Ninna.
Erica och jag han till och med drive in på Max på vägen hem och när jag satt där och åt i baksätet så kände jag starka deja-vu känslor,det har dock sällan hänt så här tidigt på dygnet!!
Hemma var vi ca 18 och då hade man alltså hunnit med allt vad man brukar hinna med på en utekväll. Allt utom dansande under discokulan men det fick jag ju som sagt en dos av på tordagens discokalas.

På lördag morgon, eller lunchtid i många andras ögon så satt vi och åt frukost i lungnan ro.....då , helt plötsligt stormar det in folk hos oss och det tar några sekunder innan vi fattar att detta kommer att bli våran trettiårsdag!
Åh vilken dag sen! Först åkte vi till LInnèa och Matte där ännu mer kompisar väntade och så drog de i gång en massa tävlingar, bla fyrahjulingsrace, fotbollsstraffar, luftgevär, brännboll mm.
Sedan åkte killarna iväg och vi blev fixade på varsitt håll. Tydligen så måste de ha haft brist på vatten i pojkarnas lokal för Ante verkade inte ha fått nåt av den varan, däremot så hade de släkt törsten med annat...
Efter en trevlig tjejstund fick jag en sjal för ögonen och fick åter se ljus när vi var framme på Gotis.
Då står helt plötsligt E-type (alias Ante) framför mig och jag är utkläddtill hans dansare Dee.
Alla gäster var utklädda till div svenska artister och de allra flesta uppträdde med varsin låt uppe på scenen.
På kvällen serverades en jättegod buffè En oförglömlig kväll !!!
Nellie hon var först med Emma, som är en naturbegåvning när det gäller att sköta barn, sen tog farmor och farfrar över.
På morgonen längtade vi så mycket efter hjärtat så vi kunde inte riktigt njuta av att vi var ensamma
I veckan har Ante ledigvecka så det ska vi njuta av.

Adios

Kalas disco!!

I dag har vi varit på kalas disco på Valdino. Det var Nellies kusin Blenda som har fyllt 3 år.
Det var röjigt med massa dansande barn och en flöjt som användes flitigt till trumhinnornas fasa.

På kvällen har vi varit på middag hos Erika,Clas och tjejerna, grillade biffar och pommes! Delicious!!
Vi har även med dem sett bilder och filmer med från Sydafrika.

Nu har lilltjejen just somnat i sin säng, klockan är 23 och mor och far är lika sömniga, så jag antar att hela familjen utom Cajsa ligger och sussar snart, hon är på byn och flänger vilket glädjer mig för hon vill så sällan vara här och "leka".
 
Tanken är att jag ska på en liten tjejträff i morgon för ett (eller två) glas vin på nodo klockan tre. Det blir i såna fall jag Erika, Ylva och Jenny, det känns grymt lockande så jag hoppas att jag far på det.

Nu åker mina ögonlock igen men kram på er och God natt.

Det här är en bild från den dagen vi fick Nellie!


Bildorgie!

Våran gård är nu ren och fin från löv efter att Tore, Cajsa och Ante krattade den igår.
Jag gjorde en kladdkaka och super snälla jobb-Karin kom förbi med bullar som hon hade bakat i bagarstugan, riktigt saftiga och goda.
Allt detta njöt vi av tillsammans med famorn, farfarn och storsyrran framför en orgie av bilder från Sydafrika.

Efter allt frossande så ville jag och maken avsluta kvällen med en powerwalk.

I natt har Ante fått ta stumpan och det tror jag hon kände på sig för hon testade sin far ordentligt. Först jollrar vi mellan tolv och tre sen var det dags för lite stojande igen klockan sex för att sen stiga upp för dagen kvart över sju!!
Tji fick vi för att hon har sovit exemplariskt i början.
Jag kan säga att vysjan lull- tassarna under sängens ben har fått arbeta i natt.....
Nu sitter en trött mamma och pappa vid köksbordet medan den lilla damen tar igen den sömn hon har missat i sin sköna vagn här ute!! Vart är rättvisan!?

Nu blir det till att ta ännu en promenad och Ante han jublar av lycka!

                                                                                      SIGGE!!!!

Ha en trevlig helg!

Sleeping beauty!


Här har man somnat för att mamma är för långsam på att mata in gröten!




Sen tänkte jag informera om att reportaget som ska vara i Kuriren kommer att komma den 5:e juni så då får ni alla hålla utkik efter den tidningen.Det kommer att vara i Kurirens helgbilaga tror jag. Vi längtar till den kommer för vi har ju fått så fin respons på Piteå-tidningens reportage som var nu i lördags!

Just för tillfället så sitter jag och planerar inför dopet. Lillan kommer inte vara så liten när det blir dags att döpas för dels så var det uppbokat i kyrkan nu i juni och sen så har vi tre bröllop tre helger i rad, så det var svårt att hitta en ledig dag!

Ha en trevlig långhelg på er!

Kram

Målat stugan...

I helgen har vi målat stugan i en ljusgrå nyans och det är helt otroligt att vi hann klart hela på en helg.
Nellie har skött dig exemplariskt på  dagarna men på nätterna så har hon testat sina lungors kapacitet.

Visst var det ett superbra reportage i tidningen!? Tack Mari för att du fick till det så bra!
Tack till er som ringt, smsat och skrivit inlägg om artikeln, vi är verkligen nöjda och glada över att vi ställde upp.

Eftersom vi inte har PT i stugan så tog jag bilen till Arvidsjaur och köpte två exemplar, tjejen i kassan började flirta med Nellie så jag kunde inte låta bli att berätta att det minsann var hon i tidningen!!

Att vi till och med fick en hälsning från Etiopien var överraskande men roligt. Vi vill att ni kommer hem nu!

Senare idag ska jag lägga in em bild på när lillisen har somnat i gröten....hur söt som helst!

Nu är Nellie less på att sitta vid datorn och mamma är less på att skriva detta inlägg med bara en hand så nu går vi ut på promenad istället!

Soliga hälsningar från oss

Gi-lasagne

Dagen har bestått av promenader...jag har gått hela 19000 steg idag!! Först på morgonen med svägerskan och sen på em med Ylva. Än så länge så kan jag stå på benen men jag blir inte förvånad om de viker sig nån gång under kvällen..
Efter morgonprommisen blev vi bjudna på frukost hos bästgrannen och sånt är ju lyxigt.

I övrigt så har lillisen varit lite tvärs över , jag får en känsla av att hon har kommit i den åldern då man börjar testa mamma lite. Eftersom vi är så bortskämda med att hon typ aldrig gråter eller klagar så är ju mitt tålamod inte det bästa, dock så har hon inte lyckats komma till min gräns än. Det är så lite om man jämför med många andra barn (se nu jämför jag igen).

I går kväll trodde maken att jag hade råkat ut för kortslutning i hjärnan när jag kom in i sovrummet med en delad lök, en kopp margarin och en blöt handduk. Men så var inte fallet, det var bara så att jag hade läst på nätet att om barnen är förkylda så kan man lägga en rå skuren lök i sovrummet, stryka margarin över bröstet och ryggen på babyn samt hänga en blöt handduk över elementet. Det funkade faktiskt men jag vet ju inte vad som var det som gjorde susen, jag älskar alternativ medicin så därför var jag tvungen att prova. Om jag får gissa så tror jag att det var löken som funkade bäst.

Sen till rubriken; det blir GI-lasagne till middag med zuccini istället för pastaplattor. Nu ska vi smaka om det blev gott!



Rapport från Lillpite

Nellie har blivit ordentligt förkyld så näsan rinner och hon hostar så att hon nästan spyr.
Just nu har man iofs lite svårt att tro att hon är sjuk för hon hoppar som aldrig förr i sin hoppgunga.
Vi har precis kommit hem från fam Westerberg där vi blivit bjudna på mat, Quinoapasta och köttgryta, det var första gången som jag smakade quinoapasta och det var riktigt gott.
Jag, Ante och Emma har tagit en långpromenad på förmiddagen och jag har lyckats få ihop till 11000 steg så man måste känna sig nöjd.

Vill ni veta vad Cajsa gör? Hon stryker gardiner!? Jajamensan det gör hon. Tydligen så är hennes nuvarande så lejda så hon hämtade ett par hos storsyrran, där finns det gott om gardiner vill jag lova för jag känner ingen som byter gardiner oftare än Jenny. Själv så byter man högst varannat år och då har jag inte överdrivit det minsta.

Slutligen vill jag bara påminna om att köpa Piteå-tidningen på lördag om ni inte får den i lådan vill säga, för då är nämligen vi i tidningen!

Tjingeling

Norrlandskändisen-Nellie

Idag var det dags för den andra norrlandstidningen att besöka oss. Nellie sov som en liten törnrosa den största delen av besöket, ända fram till mamma börja böka med mig (med flit..) så att jag vaknade med..., (jag vet att det börjar bli tjatigt men).. gissa med vad? Just det ! Ett leende!!
Nu har Ante åkt och jobbat igen så jag ska väl passa pån att göra middag till mig och Cajsa medan Nellie sover.
Som sagt var så har Kuriren varit här idag och det gick snabbt och smärtfritt.  Efter att de och PT har publicerat det i tidningen så är ju Nellie nästan norrlandskändis, kanse Nordnytt hör av sig snart?
Jag skulle ju vilja säga att mamma blir kändis, men jag har en känsla av att det är fler som kommer lägga det vackra mörka lilla ansiktet i minnet än två bleka rundkindade linslusfejs!!

Över till en annan sak, som ni förstår så har vi haft mycket besök sen vi kom hem och när man får besök så ställer man ju fram fika. Sen händer det ganska ofta att de som kommer råkar göra det vid lunchtid och eftersom det är så trveligt att sällskapa så glömmer man bort att äta lunch.. Resultatet av detta blir alldeles för mycket fika för att man har hunnit bli så hungrig.
Till er som planerar att komma och hälsa på framöver ska jag nog severa morotsstavar och yoghurt dipp, observera: nog!

Vi har också fått storfrämmande i form av Onyxen, de hade varit på Vischan och ätit och passade på att komma förbi. Mycket trevligt!

Nu är det slut för idag, tack och adjö för idag!!


Här ser man TV med grannbarnen men de verkar mer intresserade av mig. Konstigt!!

Fyrabarnsmorsa!

Jag har helt ärligt faktiskt inte hunnit sitta vid datorn på flera dagar. Ante har jobbat svinlånga pass, vad sägs om 7-22 lörd och sönd plus kväll till 22.30 tors och fred.
Som grädde på moset så har vi äntligen fått hit våra bonusbarn igen och det är hur kul som helst men det blir dock lite mer jobb då man ska ordna dagen för 4 barn istället för 2. Eftersom jag allitd ska överdriva så tyckte jag att tjejen gott och väl kunde få ta hem två kompisar i går och killen en för rättvisans skull, åh vips så hade jag 7 ungar!!
Det kan låta galet att man utsätter sig för det när det är första veckan som maken jobbar och man ska försöka få vardagen att gå ihop på eget bevåg, men jag kan bara säga att jag gillar det, mycket liv och rörelse ska det va och gärna hundra bollar i luften är min melodi.
Som tur är så är ju alla barnen så snälla och duktiga och jag antar att det inte hade funkat om de hade varit vildingar, sen får jag ju lov att erkänna att jag får en hel del hjälp av kusin Emma och även Cajsa då det tex vrider om i magen och Nellie helst vill va i famnen...
Helgen började med grillning hos Jenny och Roger och sen lite bordslekar hos Terese och Jörgen, på fredagen.
På lördagen tog vi det lugnt ganska länge och sen tog jag med mig nästan hela barnaskaran till mormor Yvonne och där fick mellantjejerna ha lite mys i jaccuzin.
Kvällen avslutade vi hos farmor och farfar som hade besök av Tage och Birgitta som förstås även dom blev totalt förälskade i lilldonnan.
I dag är planerna att dra till Pitsund för att pyssla om morfar lite som fortfarande sitter i gips sen många veckor tillbaka, dessutom så är han gräsänkling i veckan och det är inte riktigt något min käre far uppskattar, han är som mig och föredrar att ha sin love hemma!

Puss på er!


Sover tryggt i pappas famn



Söt-Alma, som vanligt så finns det spår av nåt ätbart i ansiktet, denna gång på ögonbrynet!

Det är så roligt, jag måste skratta....

....tänkte Nellie i natt! Och vad hon skrattade, när mamma bara ville sova. Jag försökte förklara för henne att det var ingen annan än hon som tyckte det var roligt!! Framförallt inte när klockan är 2 på natten.  Sen klockan 5 kom nästa skrattsalv så at
Tur att hon inte var ledsen i alla fall men man är ju lite trött idag..
Det är ju inte så att man blir piggare av detta väder, hela dagen har himlen bjudit på regn så vi har bara varit inne hela dagen, hoppas att morgondagen blir bättre.
Nu ska vi åka till Linnèa och Matte men först blir det till att väcka lillan så att hon inte underhåller oss andra hela natten.

See you later!

Ännu en dag i paradiset...

Idag har som sagt var PT varit här och det gick superb. Nellie var lite svårflirtad när det gällde att kolla in i kameran och le men vem så brukar det ju vara med små barn.
Nu väntar vi med spänning på att det ska vara med i tidningen.
I övrigt så har vi haft en härlig dag tillsammans. Cajsa låg kvar i sin säng när jag kikade in i morse, hon hade fått mensverk och det vet jag av egen erfarenhet kan vara en riktigt smärtsam historia. Så hon har varit hemma idag.
Svärfar har varit här och snickrat på våran "carport" som bla släpvagnet ska stå under.
Till middag blev det tacogratäng som kunde ha haft lite mer krydda i sig, men, men..
Lillälsklingen har sovit mellan 15-19 så om eller när hon somnar ikväll det ska bli intressant att se. Hon har inte haft en sån där maraton sovning på flera dagar så jag trodde de var över men jag antar att hon sover då hon behöver sova och äter när hon behöver äta.
Själv vill man äta sötsaker mest hela tiden, jag vet inte hur jag ska göra för att få bort suget!?
Ikväll blir det att se desperat housewife och sen fotboll med maken.



Här har jag ätit gröt bland de första gångerna.



En härlig dag på isen i Gråträsk!



En trött Alma har somnat på snyggskotern.



Familjens småtjejer myser tillsammans!!

Piercing och palt!!

Jag måste börja med att berätta att någon hade smulat hårdbröd i våran säng medan vi var i stugan så ni kan tänka er hur mysigt det var att krypa ner under täcket. Jag som brukar känna obehag om det så bara är ett litet sandkorn längst nere vid fötterna.
Detta enormt roliga skämt brukar man göra bla för folk som har gift sig på tex bröllopsnatten,( vilket iofs hade varit bättre än nu ,för efter allt skålande så var bruden lite för ouppmärksam för att ens märka ett helt husmanspaket mellan lakanen) men det den infann sig för snart 3 år sedan så det var lite väl sent bus.
Hur som helst så ska jag försöka lista ut vem det är och detta gör jag för att jag är en hämdmänniska utan dess like. Jag vet att det inte är en trevlig egenskap men man kan inte vara stolt över allt man gör......
Då går vi vidare till rubriken; Efter ett idoget tjatande från fröken Cajsa så gcik jag slutligen med på att låta henne pierca naveln. Vi gjorde det nere på hårstudion och det verkade nästan som om jag skulle få ta med mig tösen hem på bår, för hon var så rädd att det svartmnade för hennes ögon, men det gick bra till slut.
Vi hann även in en sväng på Barnens Hus för diverse babyprylar, bla ett insektsnät till vagnen samt en speldosa som spelar klassisk musik i 20 minuter, tanken med den var att Nellie skulle få lyssna på  den och då somna själv i egen säng. Hon blir nämligen väldigt sömnig av sin musikmobil som hänger ovanför sängen men eftersom den bara spelar i ca 2 minuter innan man måste dra upp den igen så hinner hon inte somna.
Tyvärr så började hon gnällgråta efter ca 10 minuters lyssnande men skam den som ger sig, innan mamsen är klar så kommer John Blund och Nellie ligga och njuta av musiken tillsammans.

Klockan 16.30 var det palt hos svärmor och svärfar/mamma och pappa/farmor och farfar/Karin och Tore, vi kom dit 17.00 och ingen verkade förvånad över vår sena ankomst........underligt!!!!
Det var i alla fall jättegott som vanlilgt och medan jag försökte hålla mig vaken genom paltschviimen och Ante se hockey så fick Nellie bada i badkaret med sin kusin Julia. Mormor hade köpt en nu duschkräm som lukatde bubbelgum så efter badet blev man sugen på att smaka på den rena gobiten.Tur att alla var överdrivet mätta av palten.

Nä nu ska jag avsluta detta inlägg. Cajsa brukar säga: Skriv inte så långt för då är det ingen som orkar läsa.
Men då tänker jag så här, hon är fjorton år och varför hon och hennes kompisars inlägg blir typ tre rader långa är för att de har så många obegripliga förkortningar att ingen rackare över 18 år förstår vad det står. Om jag kunde lika många förkortningar som dom skulle mina inlägg också bli betydligt kortare. Nä nog är det bara att snällt skriva ut alla orden för att både jag och ni ska fatta vad vi läser.

Tyvärr blir det inga bilder idag men till er som undrar så är hon lika bedårade söt i dag!!

Dröm söta drömmar!!!


/N

Sista skoterturen!

Vi har varit i stugan sen i onsdags och det har varit kanonhärligt men lite läskigt att åka på slaskig is med skoter när det är varmt nog att ha bikini på sig.
Egentligen skulle vi ut och fiska lake på lördagskvällen, som vi gör nästan alla vinterkvällar i Gråträsk, men iom att vi fick köra på barmark hela vägen till isen så bestämde vi oss för att lördagens dagstur fick bli den sista för denna vinter.

Nellie gillade stuglivet som tur är för detta är ju vad hennes mamma och pappa gillar allra mest.
På valborgsmässoaftonen gick vi till byns majbrasa, det var en liten upplevelse! De bjöd på bla kaffe men man fick räkna med att det kunde serveras i en bättre begagnad mugg. Jag antar att de inte hade räknat med att 6 st till skulle komma på deras majfirande!!
Jacob och Alma har turats om att hålla Nellie och skjutsa henne i vagnenså lite "extrahjälp" har man fått.
I morgon blir det palt hos svärmor men först ska jag hålla Cajsa i handen för hon har bestämt sig för att pierca naveln.

På tal om nåt annat nu ser jag att grannarna håller på att sätta ihop studsmattan, å det är ju ett tydligt vårtecken.
Underbar är den här tiden på året när dagarna bara blir längre och varmare.

På tal om nåt annat 2;Nellie har fått en lite starkare pencillin för hon har visst några bakterier i näsan som vi vill ha bort!! Tyvärr så får hon lite bieffekter av medicinen i form av magknip och lös i magen.

På tal om nåt annat 3; På tisdag kommer de hit från PiteåTidningen så vi kommer att behöva städa i morgon. Det är tur att detta inte är ngn inredningsblogg för jag är verkligen inte kunnig eller speciellt intresserad av inreda och städa. Dock så vore det ju lite pinsamt/onödigt att skylta med sin obryddhet på bilder i tidningen, så i morgon åker dammsugaren fram och påskpyntet (som jag självklart inte har ställt fram själv)bort.
Grannflickan Maja frågade faktiskt i början av veckan om jag hade glömt ta bort påskgrejerna och i ärlighetens namn så hade jag aldrig tänkt på att de var framme om hon inte hade påpekat det.

Nu ska jag krypa ner i soffan med make och dotter för att se om Sverige kan spöa skiten ur Schweiz.

Jag bjussar på lite bilder från veckan som gått:

Gumman i sin rosa fina hoppgunga!


Sigge prövar Nellies babygym som hon har fått av kusinerna!


Alma och Nellie posar för kameran i soffan i stugan.


Middagsdags på valborg-Grillat är godast!


Jacob och Macke är laddade inför kvällens majbrasa.



Adios amigos

RSS 2.0